Vzdrževanje kerrocka

Kerrock je priljubljen zaradi enostavnega čiščenja in vzdrževanja, saj se madeži zlahka odstranijo že z vodo in običajnimi čistili.

Čiščenje Kerrock-a je enostavno, saj lahko madeže zlahka odstranite že z vodo in običajnimi neabrazivnimi detergenti. Trdovratnejše madeže lahko odstranite z abrazivnimi čistili in čistilno gobico, kot je npr. Vileda.

Za visok sijaj in svežino barv so za čiščenje priporočljiva fina abrazivna sredstva ali specialno čistilo Keril. Popolna obnova površin Kerrock pa je mogoča z brušenjem in poliranjem.

Površine iz Kerrock-a lahko občasno dezinficirate z raztopino gospodinjskega belila na bazi klora (razmerje vode in belila naj bo 1:1). Upoštevajte navodila za uporabo belila in po opravljenem postopku površine dobro sperite s tekočo vodo.

Kerrock je dobro toplotno odporen, toda vseeno vam odsvetujemo, da neposredno nanj odlagate vroče predmete, ki ste jih pravkar vzeli iz pečice ali s kuhalne plošče (npr. pekači, vroče posode, ...). Za odlaganje uporabite raje temu namenjene podstavke. Kerrock ne sme biti izpostavljen direktnemu plamenu ali zelo vročemu telesu, ker lahko pride do spremembe barve materiala ali razpoke. Namig: priporočamo, da se v pulte iz Kerrock-a vgrajujejo indukcijske kuhalne plošče.


Da bi preprečili poškodbe materiala, vam svetujemo da:

  • ne režete direktno na površinah iz Kerrock-a (temu so namenjene deske za rezanje),
  • Kerrock-a ne izpostavljajte zelo močnim kemikalijam,
  • pri zlivanju vrele vode v pomivalnik ali umivalnik iz Kerrock-a naj bo odprta tudi tekoča hladna voda.

Kerrock je homogen material, zato lahko manjše vreznine in praske odstranimo z njegovim finim brušenjem. Za enakomereno površino izdelka je potrebno zbrusiti večji del površine okrog vreznine ali praske, zato vam svetujemo, da vam to izvedemo mi.

Proizvajalec Kerrock-a (Kolpa d.d.) jamči desetletno garancijo kvalitete materiala.

VZDRŽEVANJE
POPRAVILA IN SERVIS